duminică, 1 februarie 2009

UN PROFESOR AMERICAN LA RÂCIU, CRĂIESTI ŞI SÂNMARTIN

YOUTUBE


Articol apărut în numărul 22 al revistei "Vreau să ştiu!"




Am aflat de Corpul Păcii S.U.A. cu doi ani în urmă. Anul acesta în luna februarie am făcut o solicitare pentru un voluntar american. Îl cheamă Jake Luke Walters şi este din oraşul Tecumseh, statul Michigan – un stat poziţionat între Marile Lacuri.
Scopul sosirii acestuia la Râciu este unul caritabil. El a venit aici pentru a ajuta comunitatea locală, pentru a-i ajuta pe copii să înveţe mai bine limba engleză, pentru a promova cultura şi literatura americană.
Şi-a început activitatea încă din vacanţa de vară prin antrenamentele la baschet în sala de sport. S-a observat încă din primele zile creşterea la elevi a motivaţiei pentru învăţarea limbii engleze.
Predă limba engleză în şcolile din Râciu, Crăieşti şi Sânmărtin. Lucrează 50% din program la şcoala din Râciu, 25 % la şcoala Sânmărtin şi 25 % la şcoala din Crăieşti. Profesorii colaboratori sunt: Adrian Baciu - Râciu, Semiramida Baciu - Sânmărtin, Diana Găurean - Crăieşti.
A realizat o serie de activtăţi deosebit de atractive pentru elevi. Pe lângă antrenamentele de baschet din sala de sport a realizat multe alte activităţi precum: drumeţii, excursii cu bicicletele, şah, etc.
Orele de limba engleză sunt deosebit de atractive şi pentru faptul că îşi foloseşte chitara şi vocea pentru a-i învăţa pe elevi cântece în limba engleză, deosebit de cunoscute peste tot în lume.
Va locui la Râciu şi va lucra doi ani şcolari la şcolile din Râciu, Sânmărtin şi Crăieşti, dacă totul merge bine.
Îi dorim succes!



Prof. Adrian Baciu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.