luni, 2 februarie 2009

Mass Media Şcolară

PROIECTUL „MASS MEDIA ŞCOLARĂ” RÂCIU

(REVISTĂ, CANAL TV, RADIO, PAGINĂ DE INTERNET)
În 25 mai 2008 se împlineşte 1 an de la punerea în practică a proiectului MASS MEDIA ŞCOLARĂ, proiect care este considerat eligibil, fiind aprobat de Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului, dar nu este finanţat nici de guvern şi nici nu are sponsori. Acest proiect are deocamdată patru componente:
1. revistă şcolară;
2. canal TV şcolar.
3. radio şcolar;
4. pagină de internet;

Chiar dacă activităţile proiectului nostru au trecut şi prin perioade mai vitrege, acum proiectul nostru beneficiază de sprijinul Primăriei Râciu. Mulţumim pe această cale celor implicaţi.
Componenta a cincea, care ar fi trebuit să fie un ziar şcolar, nu a fost încă pusă în practică din cauza lipsei de resurse materiale.

Revista şcolară „Vreau să ştiu!” este realizată în şcoală şi nu este finanţată de sponsori; canalul TV şi postul de radio se transmit alternativ prin reţeaua de televiziune prin cablu din Râciu şi Sânmărtinu de Câmpie.
Canalul TV şcolar a fost pus în funcţiune la data de 25 mai 2007, iar postul de radio „Vreau să ştiu!” funcţionează din luna octombrie 2007. Pentru un istoric al activităţilor din ultimul an consultaţi revistele 16, 17, 18 şi 19.

Prima cameră video a canalului TV scolar urmează a fi achiziţionată la începutul lunii aprilie 2008. Până acum canalul a funcţionat cu aparatură personală sau împrumutată.
Pentru realizarea unor emisiuni sau articole sunt rugaţi să participe şi părinţi, prin intermediul copiilor lor. Orice articol sau eveniment filmat şi copiat pe CD sunt binevenite. Avem rugămintea ca articolele să fie editate pe calculator şi copiate pe CD pentru a fi mai uşor prelucrate.

Revista „Vreau să ştiu!” numărul 20
Numărul 20 al revistei este primul număr la care colaborează un număr mare de cadre didactice.
Mă bucur nespus de faptul că lumea a conştientizat că revista „Vreau să ştiu!” este o revistă la care poate să colaboreze ORICINE doreşte.

Dacă doriţi să scrieţi un articol şi nu aveţi posibilitatea să-l editaţi pe calculator, puteţi să îl scrieţi de mână, cât mai citeţ şi apoi să-l daţi unuia dintre redactorii sau redactorii şefi ai revistei pentru a-l tehnoredacta.
Atenţie! Articolele şi înregistrările filmate nu trebuie să aibă nici o conotaţie politică!

Prof. Adrian Baciu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.