miercuri, 25 februarie 2009

REVISTA COMLODUL

REVISTA COMLODUL - COMUNA RÂCIU,
JUDEŢUL MUREŞ


La sfârşitul lunii noiembrie 2008 a apărut numărul 13 (15) al revistei Comlodul, un număr în „haină nouă”, realizat deosebit de frumos.


Pe prima pagină – „90 de ani de la Marea Unire” (Prof. Vasile Conţiu), apoi la pagina 3 Primarul Favorit – o descriere a emisiunii de la postul TV „Favorit” din 9 martie 2008, emisiune în care comuna noastră s-a remarcat în mod deosebit. Urmează articole precum „Sărbătoarea cântecului, jocului şi portului popular de pe câmpie”, „Fraţi români din Basarabia la Râciu”, „Bună vreme, gospodari!” – un alt articol în legătură cu o emisiune de la postul TV „Favorit” (Prof. Petru Chiorean).


În articolul „Preocupări culturale la Gimnaziul de Stat Gheorghe Şincai” sunt prezentate foarte frumos dar parţial activităţile şcolii din Râciu.
Un eveniment deosebit de important şi anume Tabăra de pictură din Râciu 13 – 20 iulie 2008 este prezentat la pagina 9 de Dorin Borda.


Articolele „Crucea – Arborele vieţii” şi „Cântarea Îngerilor” de la pag. 11 sunt scrise de preoţii Soţan Ioachim şi Toader Dulău.
La pagina 12 domnul profesor Vasile Conţiu face o trecere în revistă a învăţământului din satul Sânmărtinul de Câmpie de-a lungul timpului.
Urmează articole precum: „Lucrări de întreţinere în pomicultură în sezonul rece” (Ing. Vasile Parasca), „Acţiuni specifice de consultanţă agricolă” (Ing. Viorel Mureşan), şi „Măsuri pentru dezvoltarea localităţilor rurale” (Milăşan Florin).


Un articol deosebit scris de colectivul de redacţie în onoarea unuia
dintre cei care păstrează aprinsă flacăra revistei „Comlodul” – Prof. Petru Chiorean, redactorul şef al revistei, la pagina 16. Unul dintre articolele următoare are titlul „Citind Cronica lui Şincai”, scris chiar de prof. Petru Chiorean.


Proiectul „Natura – Prietena Mea” este descris pe larg la pag. 20 (Dir. Adj. Narcisa Covaci).
Urmează apoi „Prezentarea argilei albastre de Râciu”, şi multe alte articole deosebite.


M-a nemulţumit însă un paragraf de la pagina 16 din care citez: „...editarea singurei reviste de pe Câmpie – Comlodul”.
Revista şcolară „Vreau să ştiu!” este totuşi o REVISTĂ şcolară şi este citită sau cel puţin răsfoită de mai mult de 40% din populaţia comunei, iar revista „Comlodul” este citită de mai puţin de 10% din populaţie. Tocmai din această cauză procesul de difuzare al revistei Comlodul ar trebui regândit.


Mulţi săteni m-au întrebat de unde pot să-şi procure revista Comlodul.
Răspunsul este: de la Primăria Răciu.
Consider că numărul 13 (15) al revistei „Comlodul” este cel mai frumos număr apărut până acum.

Mult succes în continuare şi felicitări colectivului de redacţie format din:

Redactor şef:
Petru Chiorean,
Coordonatori: Filip Salvică, Nicolae Băciuţ,
Redactori:
Vasile Conţiu, Steliana Gliga, Ioan Manoilă, Ionel Sălăgean, Minerva Bordeianu, Rodica Bucur, Rodica Velcherean.

Prof. Adrian Baciu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.